EU:n tietosuoja-asetus astui voimaan viime toukokuussa

01.06.19

EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) astui voimaan viime vuoden toukokuussa. Tietosuoja-asetus tarkoittaa, että yritysten on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota henkilötietojen käsittelyyn. Tietosuoja-asetus koskee kaikkia henkilötietoja käsitteleviä yrityksiä riippumatta yrityksen koosta tai toimialasta. Asetusta sovelletaan niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla riippumatta henkilötietojen käsittelyn laajuudesta, käsiteltävien henkilötietojen luonteesta tai käytetystä teknologiasta.

Tietosuoja-asetuksen mukaan henkilöllä on oikeus tietää, mitä tietoja hänestä on yritysten rekistereissä ja kenellä on oikeus käsitellä tietoja. Henkilöllä on myös oikeus korjata omia tietojaan tai pyytää niitä kokonaan poistettaviksi.

Mitä tietoja yrityksillä on sinusta?

Halutessasi tarkistaa mitä tietoja yrityksillä on sinusta, voit lähettää yrityksille kyselyitä. Yrityksellä on 30 päivää aikaa vastata kyselyysi. Halutessasi lähettää kyselyitä useammalle yritykselle kerralla voit käyttää esimerkiksi Henkilötieto.fi-palvelua, jonka kautta voit lähettää kyselyitä ja ottaa selvää, mitä tietoja yrityksillä on sinusta. Halutessasi voit helposti myös poistaa, siirtää tai korjata tietojasi yritysten asiakasrekistereissä.

Henkilötieto.fi-palvelu yritykselle

Henkilötieto.fi-palvelu mahdollistaa yritykselle helpon ja turvallisen tavan vastata tietosuoja-asetuksen mukaisiin henkilötietokyselyihin.

Lue lisää Henkilötieto.fi-palvelusta
www.henkilotieto.fi